Reseptit ja kuvat


Bataatti-sose keitto

1 1/2 bataattia
2-3 porkkanaa
kasvislientä
1 prk kookosmaitoa
ripaus chiliä
inkivääriä oman maun mukaan
suolaa ja pippuria


Bataattikeiton kaverina Brie- pippuri leipää...

Skånen perunat  (8 annosta)
1 kg perunaa
150 g purjoa
4 dl kuohukermaa
Suolaa, mustapippuria

Kuoritaan perunat, paloitellaa kuutioiksi. Pilkotaan purjo. Freesataan perunat ja purjo ja maustetaan. Laitetaan perunat ja purjo uunivuokaa ja laitetaan uuniin 175 c ja 20 minuuttia. Lisätään kerma vuokaan ja sekoitetaan hieman. Vuoka takaisin uuniin noin puoleksi tunniksi.
Juuri uunista tullut... nam nam
Freesaus tai kuullostus ! Mitä sanaa sitä itsekukin sitten tyykkääkin käyttää , samaa asiaa kuitekin tarkoittaa ...
Suppilovahvero kastike

200 g suppilovahveroita
50 g sipulia
3 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
suolaa , mustapippuria ja basilikaa

Freesataan sienet ja hienonnettu  sipuli. Lisätään kasvisliemi. Keitetään 5 minuuttia ja lisätään kuohukerma. Lisätään mausteet ja keitellään miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Paistettu lohi (8 annosta)

1 kg lohi filettä
suolaa, pippuria ja tilliä

Mielestäni , kun lohta paistetaan sen kuuluu uida voissa !
 Jos kalassa on ruotoja poistetaan ne. paloitellaan 8 osaan. Hierotaan suolaa ja pippuria pintaan. Asetellaan pannulle NAHKA puoli alaspäin. Paistetaan pari minuuttia molemmin puolin. Asetellaan palat uunin pellille, ripotellaan tilliä päälle ja paistetaan uunissa 10- 15 min 175-200 c asteessa.

Fisut ennen uuniin menoa...

Kivan näkoinen annos tuli mutta olisi sen kalan voinut laittaa nahka puoli ylöspäin jos olisin vaan onnistunut paistamaan sen kullan ruskeaksi. Aina ei voi onnistua =D
s

1 kommentti: