keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Tiistai  27.10

Härän häntää
Tuli sitten kokeiltua jotain aivan uutta ! Härän häntää en ole ikinä valmistanut enkä syönnyt. Katselin netistä erilaisia reseptejä ja valmistus tapoja ja aloin siitä sitten soveltamaan. Pyörittelin hännän palat ensin öljyssä missä oli valkosipulia, savuista paprika jauhetta ja pippuria, suolaa en laittanut ettei liha kuivu. Annoin lihan maustua muutaman tunnin ja sitten otin ne hetkeksi huoneen lämpöön ja paistoin "pinnat" kiinni. Hännät kattilaan ja vettä niin että lihan palat peittyivät. En tässä vaiheessa viellä lisännyt mitää mausteita koska härän hännän keitto-aika on niin pitkä, itse keitin niitä noin 4 tuntia! 4 tunnin keittämisen jälkee lisäsin liemeen pari lohkottua sipulia ja pari porkkanaa. Mausteeksi laitoin viellä kokonaisia valkosipulin kynsiä ja laakerin lehteä, suolaa, pippuria ja punaviini etikkaa. Lisäsin myös siirappia tuomaan hieman makeutta. Keitin lientä kasaan niin että alkuperäistä liemen määrästä jäi enää kolmas osa. Lisukkeeksi keitin riisiä kun muuta nyt ei kotosalla ollut, ei välttämättä mikää perinteinen härän häntä padan lisuke =D

tältä ne näytti, luuta riittää.. ja makua 

paistettuna valkosipulin kera..
ja tosiaan sitä lientä saa olla sitten ...
ja tässä on loppu tulos. Oli erittäin mureaa lihaa ja maukasta lientä ! suosittelen kokeilemaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti